Pentru multe persoane a avea un mic dejun copios reprezinta o batalie pierduta din start. Acest lucru se intampla deoarece nu exista timp suficient si, adeseori trebuie sa se multumeasca cu o cana de cafea bauta in metrou in drum spre service sau sa astepte pana la pauza de pranz atunci cand pot avea in sfarsit timp suficient pentru a manca ceva mai consistent.

Pe de alta parte sunt cei care se multumesc sa manance un sandwich nu tocmai sanatos care, in timp, poate avea o serie de repercusiuni grave asupra sanatatii.

O varianta perfecta pentru micul dejun si totodata o varianta extrem de sanatoasa, este musli. Acesta din urma este o combinatie de cereale, fructe uscate, seminte si nuci, reteta inventata in anul 1900 de catre medical elvetian Maximilian Bircher – Benner pentru pacientii sai din spital.

Beneficiile pentru organism oferite de consumarea de musli

Musli este o optiune foarte buna pentru micul dejun din mai multe motive. In primul rand, are capacitatea de a asigura necesarul de fibre dar si ingredientele necesare pentru a pune in functiune organismul. Musli are in compozitia sa atat fibre solubile cat si insolubile care ajuta la scaderea nivelului colesterolului din sange si evita schimbarile drastice de zahar din sange.

De asemenea, pentru femeile care doresc sa scape de cateva kilograme in plus, un mic dejun compus din musli ajuta la accelerarea metabolismului si ajuta la arderea mai rapida a grasimilor. In plus, fibrele absorb apa si lasa putin loc liber altor alimente care ar putea sa te scape de senzatia aceea acuta de foame.

Un alt beneficiu care s-a remarcat la consumatorii de musli este acela ca are capacitatea de a reduce riscul de cancer. Ovazul, nucile si semintele in combinatie cu cerealele elibereaza in organism o serie de agenti fitochimici si antioxidanti care ajuta la scaderea riscului aparitiei acestei boli. Inca un beneficiu despre care merita sa vorbim atunci cand vine vorba despre musli este prevenirea bolilor de inima. Musli are in compozitia sa un continut ridicat de mangan care ajuta la pastrarea sanatatii inimii.

Nu sari peste prima masa a zilei, consuma musli pentru o viata sanatoasa

Prima masa a zilei este foarte importanta si este gresit sa sari peste ea in ideea ca mai tarziu vei manca. Fibrele si vitaminele continute de musli iti permit sa ai un nivel optim de energie pe parcursul unei zile. O jumatate de castron de cereale consumate cu lapte sau iaurt reprezinta o masa care iti ofera intreg necesarul pentru a-ti incepe ziua cu dreptul.

Musli reprezinta o combinatie excelenta pentru organismul tau si, daca nu esti chiar o persoana care sa aiba timpul necesar pentru a avea un mic dejun copios atunci iti recomandam batoanele cu musli care sunt la fel de nutritive si de mare ajutor pentru a avea o alimentatie sanatoasa.

Dupa o perioada de timp vei putea sa te simti mult mai bine stiind ca ai avut parte de cele trei mese principale ale zilei.

Consuma musli pentru o viata sanatoasa si lipsita de griji.