Cum recunoşti mierea de Manuka Real Health originală. Ce semnificaţie are specificaţia MGO de pe etichetă. Efecte terapeutice. Cum se administrează.

Magda: Auzi, eşti acasă? Eu: Nu, pe Marte şi am luat şi telefonul fix cu mine. Unde, Doamne iartă-mă, să fiu, de vreme ce m-ai sunt pe fix şi ţi-am răspuns. Magda: Ei, am zis şi io aşa... Într-un sfert de oră ajung la tine, că am luat ceva şi tre’ să-ţi arăt.

N-a fost un sfert de oră, au fost trei sferturi, dar, aşa e Magda. Aruncă buzduganul, ca să fie sigură că nu-ţi faci alte planuri şi apare după ce trece cu bine de Piaţa Amzei – „dragă, am luat urzici, că mor de poftă” -, de vreun magazin din mall – „aveau reduceri, nu puteam să ratez” -, de tanti Matilda, care stă la două blocuri distanţă de mine – „a făcut prăjitură cu vişine şi nu pooot să reziiiist” – şi de multe alte atracţii şi tentaţii pe care, cică, i le scoate Dumnezeu în cale. Dumnezeu, nu spiriduşii din capul ei, ăia dedulciţi la urzici şi leurdă, bluze şi pantofi de firmă, prăjituri de casă şi alte alea irezistibile. Altfel, fată bună, generoasă, înţelegătoare, compasivă... Atât de generoasă şi compasivă, încât ar putea fi prezentată ca model de victimă la „academia escrocilor”. Dacă îi iese careva în cale şi îi toarnă vreo povestioară lacrimogenă, despre cât e de năpăstuit de soartă, e în stare să-i dea toţi banii din portofel şi mai scoate şi de pe card, îi dă haina de pe ea (la propriu) şi îi pune la pachet tot ce are prin frigider. Chestia e că, dacă află că „năpăstuitul” tocmai şi-a luat bilet de avion să plece în vacanţă în Tenerife sau că, aseară, a luat masa la „The Gin Factory” sau la „Yoshi”, nu se supără. Cred că Cineva, acolo Sus, apreciază felul ăsta al ei de a fi, că munceşte mult, e adevărat, dar şi câştigă pe măsură.

Ei, a ajuns Magda! Veselă, am întârziat un pic, iartă-mă, dar, am trecut şi pe la Maria, că n-o mai văzusem de mult. Uite ce am luat, şi-mi vâră sub nas un borcănel. Miere. Mare chestie! Miere. Şi? Ei, nu e miere-miere, d-asta de o fac toate albinele. E miere de Manuka. Serios? Şi cum a ajuns mierea de Manuka în borcănelul ăsta? Păi, aşa bine! Aşa am cumpărat-o. De unde ai luat-o? De la o bătrânică. Vindea pe marginea drumului, de la Sinaia, mai încoace, la vreo juma de kilometru. Cât ai dat pe ea? Aaa, mă încerci! Ştiu că e scumpă, dar am dat doar 60 de lei, adică mai puţin de jumătate faţă de cât aş fi dat în magazin sau dacă o luam de pe vreun site. Şi ţi-a dat bătrânica aia şi vreun certificat care să ateste că ai luat miere de Manuka şi nu vreo altă bălărie? Nu, că scrie pe borcan că e miere de Manuka. Uite eticheta, scrie că e miere de Manuka Real Health. Şi dacă scrie pe etichetă ce? Şi eu pot să printez nişte etichete, le lipesc pe un borcan cu miere de tei şi o vând drept miere de Manuka. Magda nu mai e aşa veselă, parcă o încearcă o temere. Cum arăta bătrânica? Aaaa, o drăgălăşenie... Da’, de ce mă întrebi? Eram curioasă să ştiu cum arată cineva care a profitat de naivitatea ta. Mai şi zici că ştiai cum stă treaba cu mierea de Manuka. Dar, uite şi tu, scrie... Poate să scrie orice, dacă ai luat-o de pe marginea drumului şi n-are certificat, poţi să-ţi îndulceşti ceaiul cu ea sau să faci baclavale. Pe riscul tău, că nu poţi să pui mâna-n foc că nu o mai fi „îmbunătăţită” cu ceva. Şi, dacă tot invoci chestia asta cu Real Health, măcar ai idee ce înseamnă? Păi, am citit ceva, pe undeva, da’, am citit cam în diagonală… Bine, hai să clarificăm povestea asta cu mierea de Manuka Real Health.

Ce semnificaţie are specificaţia MGO de pe etichetă. Cum recunoşti mierea de Manuka Real Health originală

Mai întâi, caracteristica principală a mierii de Manuka Real Health este nivelul ridicat de metilglioxal (MGO), substanţa activă atât de preţioasă din produsul original. Această substanţă îi asigură mierii de Manuka proprietăţile antivirale, antimicrobiene şi antibacteriene pentru care este atât de apreciată. În cazul