1 din 6 cupluri sunt afectate de infertilitate. In Romania, o treime dintre femeile de peste 35 de ani sunt infertile. Statisticile sunt ingrijoratoatre mai ales ca majoritatea dintre femeile care au aceasta problema nu se adreseaza medicului.

Deci, care sunt cauzele infertilitatii si cum poate fi depistata? Poate fi infertilitatea combatuta? Sunt intrebari la care specialistii incearca sa gaseasca raspuns.

Fibromul uterin, nivelul ridicat al prolactinei, endometrioza si menopauza timpurie sunt doar cateva dintre cauzele generale ale infertilitatii. Pentru toate acestea, insa exista tratament sau cel putin o solutie accesibila.

Infertilitatea nu poate fi prevenita, dar factorii de risc pot fi diminuati. Acest lucru implica o buna documentare si un set de analize.

Infertilitatea si simptomele ei

Definitia infertilitatii este simpla: imposibilitatea de a ramane insarcinata. Cauzele sunt insa diverse si uneori, greu de depistat. Cel mai important este sa stii simptomele infertilitatii. In acest mod poti depista problema si astfel poti actiona la timp.

Printre simptomele infertilitatii se numara:

-Iregularitati ale ciclului menstrual

-Supraponderabilitatea sau subponderabilitatea

-Hernia abdominala

-Sangerarea excesiva la menstruatie

-Sangerari vaginale anormale

-Lipsa libidoului

-Infectii ale tractului uro-genital

-Act sexual dureros

-Crampele menstruale

-Depresia/anxietatea/stresul/instabilitate emotionala

Cand anume o femeie trebuie sa-si puna intrebari in ceea ce priveste infertilitatea?

Simplu: atunci cand sarcina nu apare dupa o perioada de un an de zile de contact sexual neprotejat. Ce este de facut? Femeile trebuie sa se prezinte la medicul specialist.

Nu este un secret faptul ca fertilitatea scade odata cu varsta. Dupa 35 de ani femeile raman insarcinate cu mare dificultate, multe dintre ele apeland la tratamente si alternative (de cele mai multe ori costisitoare). La femeile de peste 40 de ani, rata infertilitatii este de aproape 60%. Chiar si asa, exista sanse! Important este sa depistezi la timp infertilitatea si sa actionezi prin metode sigure.

Care sunt cauzele infertilitatii?

Diagnosticul de infertilitate este dur si greu de acceptat pentru cuplurile care isi doresc copii. Cauzele pot fi diverse si difera de la o femeie la alta. Factorii declansatori sunt diversi si se pot instala in orice moment al vietii.

Stresul este un factor des intalnit in cazul femeilor infertile. Acesta nu doar ca scade libidoul, ci actioneaza si la nivelul chimic al hormonilor de reproducere.

Cauzele medicale sunt si cele mai complicate, dar pot fi depistate in urma analizelor si vindecate prin tratament. Printre cauzele medicale care declanseaza infertilitatea, se numara:

-bolile cu transmitere sexuala

-sindromul ovarelor polichistice

-menopauza prematura

-trompe uteriene infundate

-fibromul uterin

-afectiuni ale colului sau vaginului

-endometrioza

-nivelul ridicat de prolactina

-disfunctii imunologice

Myo-Sun Plus este un produs pentru stimularea functiei ovariene. Printre componentele din Myo-Sun Plus se numara: mio-inozitolul (substanta care are rol in inmultirea si diferentierea celulelor), vitamina D (contribuie la diviziunea celulara) si Folatul (contribuie la sinteza normala a aminoacizilor, functionarea normala a sistemului imunitar si cresterea tesutului matern in timpul sarcinii).

Myo-Sun Plus stimuleaza fertilitatea feminina si ajuta la normalizarea ciclului ovarian si a functiei ovulatorii. In plus, produsul are efecte benefice asupra calitatii ovacitelor.

Produsul poate fi comandat online di