Toamna se numara...racelile in randul celor mici! Odata cu primul clopotel, copiii intra in colectivitate. De aici si pana la nasuc infundat, febra, tunse si dureri in gat nu mai este decat un pas! Asta, bineinteles, in cazul in care nu ai luat suficiente masuri de siguranta.

Orice parinte stie ca alimentatia sanatoasa scade riscul aparitiei bolilor la cei mici. Motivul: alimentele sanatoase intaresc imunitatea. Cu toate acestea, este dificil pentru copii sa aiba un regim alimentar strict, bazat doar pe fructe si legume. Si chiar daca ar consuma suficiente vitamine si minerale, virusii circula nestingheriti in colectivitati, astfel ca riscul de contaminare ramane la fel de prezent.

Care sunt alternativele cele mai eficiente si mai accesibile? Cum ii ferim pe cei mici de raceli si viroze? Cum ne asiguram ca juniorii vor trece cu brio peste bolile copilariei? Exista cateva solutii simple care te vor scuti de probleme. Secretul: imunitate crescuta!

Imunitatea copiilor, un prim test pentru parinti!

Unde exista colectivitate, exista si risc de imbolnavire, mai ales atunci cand tintele sunt copiii. De ce sunt acestia mai sensibili la virusuri? Simplu: pentru ca sistemul lor imunitar este inca fragil (sistemul imunitar se formeaza pana la varsta de 4 ani si se consolideaza functional in jurul varstei de 7 ani). Nu intamplator, cei mai expusi sunt prescolarii.

De teama imbolnavirilor, nu trebuie sa ii izolezi pe cei mici de colegii lor si nu trebuie nici sa-i familiarizezi cu farmaciile. Scopul tau ca parinte, mai ales in aceasta perioada, este sa ai in vedere imunitatea celui mic. Mai exact, sa-i fortifici sanatatea!

Sfaturi utile pentru a creste imunitatea juniorilor

  • Asigura-te ca cel mic isi ia ”portia” zilnica de vitamina C. Din meniu nu trebuie sa lipseasca: citrice, ardeii grasi, broccoli, legumele cu frunze verzi si fructele de padure

  • Obisnuieste-l sa consume cat mai mult usturoi (usturoiul contine alicina-antibiotic natural, antiviral si antifungic)

  • Asigura-te ca juniorul face zilnic miscare in aer liber

  • Respecta programul de odihna al copilului. Somnul fortifica imunitatea

  • Pastreaza umiditatea aerului in casa. Atentie, totul trebuie sa fie in limite normale. Excesul de umiditate duce la mucegai, deci, la alte complicatii

  • Fii atent ca micutul sa respecte regulile de igiena! Spalatul pe maini este un ”must”

Ce vitamine nu trebuie sa lipseasca din ghiozdanelul celui mic?

O imunitate de nota 10 are la baza vitamine si minerale intr-un mix echilibrat. Vorbim despre suplimentele alimentare destinate exclusiv celor mici.

Simpatice prin forma si delicioase prin gust, tabletele Minimartieni Imunoactiv (cu gust de capsuni) ii protejeaza pe cei mici de viroze, virusuri si bacterii. Eficienta produsului se datoreaza Zincului si Vitaminei C. Minimartieni Imunoactiv sprijina intarirea sistemului imunitar, sporeste vitalitatea si starea de bine si, in plus, contribuie la dezvoltarea armonioasa a organismului.

Un aliat la fel de eficient in lupta cu raceala este si IMMUNOMIX PLUS de la ABOCA, sirop pentru copii. Produsul este 100% natural, pe baza de suc soc si miere. IMMUNOMIX PLUS contine o varietate de Echinacea pallida, cultivata direct de ABOCA in regim de Agricultura Ecologica. Siropul fortifica imunitatea copiilor, protejandu-i de infectiile bacteriene, parazitare, fungice si virale.

Cunoscuta pentru efectele sale miraculoase, Mierea de Manuka ii protejeaza, inclusiv, pe cei mici de raceli si viroze, crescandu-le imunitatea rapid si garantat. Nu intamplato