Ghicitoarea inceputului de an: ce ingredient nu are calorii, nu are carbohidrati si are indice glicemic zero? Ai nevoie de un indiciu: este mai duce ca zaharul! Da, vorbim despre stevie, un ingredient care se bucura de o popularitate in crestere, in randul celor care vor sa aiba acces la o alimentatie sanatoasa si un stil de viata sanatos. Daca nu ai ghicit raspunsul, iata un articol care ar putea sa te intereseze.

Pentru cei care vor sa evite consumul de zahar, stevia este o alternativa minunata, nu doar mai dulce decat zaharul, ci si mai sanatoasa! Haideti sa transformam totul in cifre: stevia este de 30 de ori mai dulce decat zaharul (in stare initiala) iar ca extract, de 300 de ori mai dulce. In plus, o lingurita de indulcitor de stevie echivaleaza 5 de zahar! Daca la toate acestea adaugam si vitaminele pe care le contine, obtinem o ecuatie completa.

Stevie vs.zahar, meci castigat la masa verde!

De ce este zaharul de evitat am discutat intr-un articol anterior. Pe scurt, consumul de zahar este nociv si poate duce la aparitia unor afectiuni grave, precum obezitate, hipertensiune si diabet de tip II. Inclusiv imbatranirea inainte de vreme este pusa (si) pe seama consumului excesiv de zahar. In concluzie, in ciuda popularitatii de care se bucura in fiecare colt al lumii, zaharul este mai degraba o toxina decat un indulcitor.

Vestea buna este ca exista alternative astfel ca deserturile delicioase si cafeaua proaspata, savurata in fiecare dimineata, nu vor avea de suferit si nu vor fi private de...gust dulce!

Facem cunostinta cu stevia, un indulcitor cu beneficii reale

Stevia este o planta perena care se gaseste in zonele cu o clima temperata, dar si...in multe bucatarii (sub forma de pudra sau indulcitor lichid). Motivul? Este un ingredient excelent, singurul indulcitor care are 0 calorii. Ea poate fi consumata inclusiv de cei care pana acum au avut restrictii la zahar. Practic, stevia ofera libertate deplina si dulceata la superlativ! Deci, stevia nu adauga calorii in preparate (aviz celor care au declarat razboi kilogramelor in plus).

Vitamine pe banda rulanta

Si beneficiile nu se opresc aici! Stevia contine fosfor, calciu, zinc, mangan, seleniu, magneziu, sodiu, fier, potasiu, vitamina A si vitamina C. Vorbim despre un indulcitor benefic pentru sanatate. Deci, beneficii 2 in 1, gust bun si sanatate. Consumul de stevie / indulcitor de stevie ajuta la cresterea imunitatii si mentine sanatatea dintilor.

Proprietati terapeutice si ajutor in cure de slabire

Stevia are proprietati antibacteriene, antiseptice, antimicrobiene, antioxidante, antiglicemice, antihipertensive, purgative si laxative. Nu intamplator este recomandata in cure de slabire. Consumul de stevie duce la eliminarea excesului de apa din organism si ajuta la detoxifiere. In plus, combate obezitatea.

De mentionat: indulcitorii pe baza de stevie pot inlatura nevoia de dulce!

Stevia (lichida, tablete sau pulbere) are utilizari multiple. Poate fi folosita pentru indulcirea bauturilor, in retetele de prajituri sau la prepararea iaurturilor.

Stevia si produse din stevie, recomandari pentru o viata sanatoasa

Stevia Tablete Premium, de la Raab Vitalfood, este un indulcitor natural cu zero calorii. O singura tableta este echivalenta unui cub de zahar (3g zahar). Produsul este fabricat in Germania. Recomandat pentru consumul zilnic, dar si in curele de slabire. Nu ingrasa si regleaza nivelurile de zahar din sange. In plus, stimuleaza energia mentala.

Pentru cei care prefera varianta lichida, Stevia Indulcitor Lichid, de la Raab Vitalfood, este o alternativa excelenta! Produsul poate fi folosit pentru indulcirea cafelei, a ceaiului sau pentru indulcirea preparatelor culinare. Te bucuri de aceleasi beneficii pentru sanatate, dar si de gu