Inca din cele mai vechi timpuri sunt recunoscute proprietatile extraordinare ale plantelor si modul in care contribuie la pastrarea unei sanatati cat bune. Plantele au rolul de a vindeca nenumarate probleme medicale, avand capacitatea sa actioneze direct asupra bolii sau afectiunii, fara a se crea efecte adverse.

Fiecare planta are un set de beneficia care, daca este utilizata corect, poate sa iti ofere oportunitatea de a avea o viata mai sanatoasa si mai lipsita de griji. Un remediu naturist care a facut inconjurul lumii datorita proprietatilor sale extraordinare este bitterul suedez. Acesta din urma, prezinta o lista intreaga de efecte curative.

Un remediu antic pentru toate bolile

Acest remediu dateaza inca din Evul Mediu si este produs prin macerarea a cateva zeci de plante amare in alcool. Dupa cum spuneam, a fost creat inca din cele mai vechi timpuri, mai exact de alchimistul Paracelsius, care a dorit sa obtina un remediu din plante care sa mentina vigoarea si tineretea organismului uman pentru un timp cat mai indelungat. Numele de elixir a fost dobandit pe buna dreptate intrucat acesta trateaza eficient cateva zeci de afectiuni.

Bitter-ul poate sa fie folosit atat intern cat si extern si, indiferent cum ai alege sa il utilizezi vei putea sa obtii rezultate foarte bune de fiecare data. Acest remediu naturist este destul de greu de preparat acasa intrucat presupune utilizarea unui numar mare de plante, unele dintre ele chiar dificil de procurat de pe piata. Dar, acest elixir al sanatatii se poate gasi atat in magazinele naturistice fizice cat si in cele online, asadar, daca doresti sa il utilizezi atunci, cu siguranta vei putea face acest lucru destul de usor.

Bitter-ul un remediu util pentru toate afectiunile de care suferi

Pentru uz intern se recomanda administrarea a una sau doua lingurite de bitter in apa sau in ceai, de preferinta de galbenele inainte de mesele principale. Este un remediu naturist eficient in tratarea afectiunilor respiratorii, renale si hepatice, boli cardiace, stimularea imunitatii, raceala, gripa si multe altele.

Este recomandat a fi folosit chiar si pentru tratarea entorselor, luxatiilor dar si sinuzitei. Acest remediu naturist poate sa fie administrat si copiilor iar pentru ei exista bitter fara alcool. Astfel, poate sa fie administrat si pentru persoanele care au probleme cu alcoolul dar doresc sa beneficieze de rezultatele extraordinare oferite de acest elixir. Bitter-ul nu este recomandat femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza, nici macar cel fara alcool din cauza plantelor amare pe care le contine acest remediu.

Administrand o lingurita de bitter in fiecare zi poate sa intareasca sistemul imunitar si sa tonifice organismal.