Ce este colagenul de tip II. Efectele pierderii colagenului din organism. Tratamentul natural cu colagen. Rolul alimentației în aportul de colagen pentru organism.

Până ieri, n-aș fi crezut că există vreo legătură între educația sexuală a copiilor și producția de colagen din organism, dar... să vedeți! I-am făcut o vizită Marei, că nu ne-am mai văzut cam de multișor și prin telefon n-aveam cum să-i transmit prăjitura cu vișine pentru Ilinca, fata ei cea isteață și iubitoare de dulciuri.

Le găsesc p-amândouă bosumflate, nu apuc să fac doi pași în casă, nici să trag folia de pe platoul cu prăjituri, că Mara imi face semnul ăla imperios de ”hai să vorbim chestii pe terasă”, iar Ilinca mă trage de mână, cu mesajul ”hai în camera mea, că trebuie să-ți spun un secret”. Îi pun Marei în brațe platoul cu dulciurele, ”mai întâi fi-ta”, apoi merg cu Ilinca în ”confesional”, ăsta fiind colțul din camera ei amenajat pentru convorbiri secretoase.

”Nu-i mai spun nimic mamei. O să vorbesc doar cu tine și cu Meme (bunica dinspre tată a Ilincăi). De ce Ilincuță? Ți-a trădat vreun secret? Ei, nu era chiar un secret, era o întrebare și, în loc să-mi răspundă, s-a burzuluit toată. Ea nu înțelege că nu mai sunt o fetiță? Am 11 ani! Ilincuță, să zicem că ești o fetiță mai mare, dar, măcar un an -doi, e bine să mai rămâi fetiță. Dar, spune odată care-i baiul, nu mă fierbe. Păi... hmmm... am întrebat-o dacă are orgasm când e lângă tati și a sărit în sus de trei metri. Mă uit lung la ea și... Aflu că le-a spus ceva la ora de educație sexuală despre cum vin copiii pe lume, o colegă de-a ei întrebat-o pe ”doamna de edusex” ce e ăla ”orgasm”, că a auzit ea o discuție între mama ei și o prietenă, dar... doamna a explicat ceva, iar Ilincăi i s-a părut o povestioară ca pentru ăia mici de cinci ani... Cert este că s-a gândit s-o întrebe pe maică-sa și... uite cum s-a tensionat relația mamă-fiică! Booon! Îi promit micuței domnișoare că îi voi explica ce și cum e cu orgasmul ăsta (habar n-am cum o să împachetez detaliile, dar, merg la inspirație) și mă îndrept spre terasă.

”Așa deci? Cum e cu orgasmul? Tu, în loc să-i explici, o pui la colț? Da? Ia spune-mi tu cum îi explici treaba asta unei mucoase de 11 ani, care îți mai e și fiică! Psihopedagogii ăia de la școală ce păzesc? Și nu înțeleg cum au ajuns copiii să fie interesați de subiectul ăsta. În loc să abordeze pe înțelesul lor chestii legate de anatomie, funcționarea organismului, alimentație, igienă... Auzi la ei! Vorbesc despre apogeul contactului sexual. Mai bine le-ar explica despre importanța colagenului în organism, cum se duce cu vârsta și ți se fac praf articulațiile. Cum să te alimentezi sănătos ca să ai un aport corect de colagen, că, de la colagenul ăsta, dacă îl pierzi, se duce-n cap și viața sexuală și orgasmul devine amintire.

Aha! Cred că e cam aiurea să-i explici copilului treaba cu colagenul, deși e bine să știe că, dacă nu ai un stil de viață sănătos și nu mănânci ce trebuie, s-ar putea să ai probleme mari cu sănătatea, dar... zi-mi ce ai tu! Păi, mă dor articulațiile de vreo juma de an, am fost la medic, stau rău cu colagenul, nu mai am chef de nimic, nici măcar de orgasm. Credeam că ăia trecuți de 60 de ani au probleme, dar se pare că nu. Cică, devine o problemă la vârste din ce în ce mai tinere. Mi-a recomandat un tratament și ar trebui să-ncep să-l iau. Vreau să mă asigur că e ceva natural, nu chestii de sinteză.

Ok. Caută Muvon Plus de la Farmnatur. Este o formulă completă și avansată de biopeptide de colagen tip II, glucozamină și vitamina C. Uite, intră pe site farmnatur.ro, unde poți comanda produsul:

https://farmnatur.ro/produs/muvon-plus-30-plicuri-41.html

Ce este colagenul de tip II. Efectele pierderii colagenului din organism

Potrivit medicilor, colagenul de tip II este cea mai frecventă formă de colagen din organism, fiind prezent în special în cartilajul