Senzatii de disconfort, de durere si de iritatie. Pe scurt, dureri articulare. Disconfortul dureros poate fi resimtit si in repaus sau doar la mobilizarea articulatiei, in orice moment din zi si din noapte. Este o durere suparatoare ce impiedica desfasurarea multor activitati fizice.

La nivel mondial, milioane de persoane se confrunta cu o astfel de problema, iar motivele sunt dintre cele mai diverse si includ fumatul, alimentatia nesanatoasa, sedentarismul ori pozitiile incomode (statul cocosat, etc.). Poate fi vorba, insa si de alte afectiuni grave.

Vestea buna: exista alternative accesibile pentru ameliorarea durerilor. Mai mult, durerile articulare pot fi prevenite din timp. Este important sa pastrezi o greutate corporala sanatoasa, sa faci miscare si sa te mentii in forma.

Ce trebuie sa stii despre durerile articulare?

Articulatiile sunt mecanisme extrem de fragile. Ele permit miscarea fara frecarea suprafetelor oaselor, distributia fortelor si amortizarea presiunilor aplicate la acest nivel.

In timp, articulatiile slabesc. Atunci cand cartilajele se erodeaza, refacerea lor este imposibila. Principalul vinovat: procesul imbatranirii organismului. Cu toate acestea, problema articulatiilor poate sa apara si la persoane tinere. Durerile articulatiilor se manifesta, in general, in zona genunchilor, a palmelor, a talpii, la incheietura mainii sau in zona soldului.

Care sunt cauzele durerilor articulare?

Durerile articulare pot avea la baza artrita, o boala care determina numeroase simptome, printre care: umflarea sau iritarea articulatiilor (insotita de dureri), rigiditate si limitarea miscarilor.

De vina pentru durerile articulare pot fi: guta (afectiune provocata de cresterea nivelului acidului uric din sange si se manifesta prin dureri articulare acute, in special in timpul noptii. Alcoolul este unul dintre factorii declansatori ai gutei), rahitismul, osteoporoza si bolile autoimune (lupus, psoriasis). De asemenea, pe lista cauzelor apar si accidentarile (in special, cele din timpul exercitiilor fizice) ori schimbarile climatice.

Cum reduci riscul aparitiei durerilor articulare?

Riscul de dezvoltare a durerilor articulare poate fi diminuat prin mentinerea unei greutati in limite normale, dar si prin activitate fizica efectuata zi de zi. Persoanele supraponderale, cele sedentare si cele care fumeaza ori consuma alcool sunt predispuse la astfel de probleme.

Iata ce ne recomanda specialistii:

  • Se recomanda activitatile fizice( pilates, yoga sau inot). Atentie: nu toate exercitiile fizice ori sporturile sunt benefice pentru articulatii. A se evita sporturile de impact, care pun prea multa presiune asupra articulatiilor (schi, tenis).

  • A se evita statul cocosat sau pozitiile incomode (corectarea pozitiilor corpului).

  • Kilogramele in plus pun o presiune enorma asupra articulatiilor. Se recomanda mentinerea unei greutati normale si adoptarea unui regim sanatos de alimentatie (fructe, legume, cereale integrale, fasole, peste, oua, nuci, etc.). Vitamina D este benefica pentru sanatatea articulatiilor.

Cum scapi de durerile articulare?

Suplimentele alimentare reprezinta cea mai eficienta si mai rapida metoda de tratament in cazul durerilor osoase si de articulatii.

REUMABLOC FORTE capsule, de la SunWave Pharma, ajuta la functionarea normala a sistemului osteoarticular si muscular. Produsul contribuie la ameliorarea senzatiei de durere, imbunatateste mobilitatea si creste rezistenta articulatiilor.

Te misti bine, te simti bine! REUMABLOC FORTE are o compozitie creata special pentru ameliorarea durerilor si intarirea intregului sistem osteomuscular. In plus, sprijina imunitatea intregului organism.

O alternativa la fel de eficienta, insa in varianta gel, este REUMABLOC GEL. Produsul actioneaza la nivel articular, sustinand functionarea normala a cartilajul