Descriere .PREMIX BIO PENTRU PAINE TARANEASCA CU SEMINTE DE IN, FLOAREA SOARELUI, DOVLEAC SI SUSAN, 500G
PREMIX BIO PENTRU PAINE TARANEASCA CU SEMINTE DE IN, FLOAREA SOARELUI, DOVLEAC SI SUSAN, 500G
Din faina integrala de grâu românesc macinata la temperatura de sub 42 grace celsius, 12% continut total de seminte.
Contine: 88% faina integrala din grâu*, 12% mix de seminte* (33% seminte de floarea soarelui*, 33% seminte de in*, 17% seminte de dovleac*, 17% seminte de susan alb*).
*=din culturi certificate ecologic.
Ambalat într-o unitate care proceseaza: cereale cu gluten, fructe cu coaja, soia, arahide, produse lactate, telina, mustar, lupin.
Mod de preparare pentru o pâine reusita:
500 gr Premix de pâine taraneasca.
350 ml apa calduta.
1 plic de drojdie uscata (sau 15 g drojdie proapata).
1 lingura de amidon de cartofi (alternativ 1 lingurita de zahar sau de melasa din trestie de zahar).
10 gr sare (preferabil dizolvata în putina apa).
Se înmoaie cca 10 min drojdia si zaharul în putina apa calduta, la care se adauga cca o lingura de faina. (Alternativ la zahar, se poate folosi melasa de trestie de zahar sau amidonul de cartofi, care au rolul de a hrani drojdia). Se amesteca premixul cu apa calduta si cu amestecul de drojdie înmuiata. Se framânta cca jumatate de ora, spre final se adauga sarea, apoi se lasa la crescut cca 1-2 ore maxim, acoperit cu o folie sau stergar. Se pune în tava de copt.
Coacerea:
Se pune un vas cu apa în cuptorul încins la maximum, 250 grade C, cca 30 minute, pana când apa din vas începe sa fiarba.
Se introduce tava cu aluat si se lasa la copt 20 min la temperatura maxima, fara ventilatie, si cu aburi din plin. (În loc de tava, se poate pune aluatul direct o piatra de copt). Apoi se reduce temperatura cuptorului la 200 grade, se porneste ventilatia, si se mai lasa la copt înca 30-45 minute. ...Pâinea e gata atunci când o bati si suna a gol...
Dupa ce e scoasa din cuptor, pâinea se raceste pe un gratar, ventilata natural (nu în cuptor, nu învelita în cârpe).
Varianta de preparare folosind masina automata de framântat si copt pâine:
Se folosesc aceleasi ingrediente. Se urmeaza instructiunile de copt ale aparatului, alegându-se programul cel mai lung, deoarece pâinea din faina integrala are nevoie de mai mult timp sa dospeasca.
Conditii de pastrare: loc uscat si racoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj/eticheta.
Origine: UE / non UE.
Distribuitor: S.C. PRONAT S.R.L.