Avantaje:
5 miliarde de bacterii benefice, pentru o repopulare optima a florei microbiene
8 tulpini patentate, 4 Lactobacillus, 2 Bifidobacterium, 1 Lactococcus si 1 Pediococcus, pentru actiune eficienta pe cat mai multe tipuri de agenti nocivi
sub forma de capsule vegetale, ce pot fi administrate si in dietele vegetariene/vegane
capsule protejate enteric, rezistente la aciditatea gastrica
Despre bacterii benefice
Bacteriile benefice sunt microorganisme vii, nepatogene, cu efecte extrem de benefice asupra sanatatii. Bacteriile benefice actioneaza in cavitatea bucala, tubul digestiv, caile respiratorii si in sistemul uro-genital.
Tulpina Bifidobacterium longum BB536 (Morinaga) este produsa de Morinaga Milk Industry Co. Tokyo, Japonia, iar celelalte sapte tulpini sunt produse de Institutul Rosell-Lallemand Inc.
Din anul 1934 Institutul Rosell, lider in domeniul cercetarii si tehnologiei de producere a bacteriilor benefice, studiaza, dezvolta, produce si comercializeaza tulpini sigure pentru uzul uman. Tulpinile Lactobacillus rhamnosus R0011, Lactobacillus casei R0256/R0215, Lactobacillus plantarum R0202/R1012, Lactobacillus acidophilus R0052, Bifidobacterium longum BB536 (Morinaga), Bifidobacterium breve R0070 sunt patentate si protejate ca marca inregistrata de Institutul Pasteur din Paris. Beneficiile si siguranta administrarii celor 8 tulpini selectate au fost dovedite prin studii clinice in vitro si in vivo. Prin actiunea sinergica a acestor 8 tulpini cu spectre diferite de actiune se asigura eficienta maxima a produselor.
Proprietati
• reactivarea a peste 90% din bacteriile benefice intre 20 si 90 minute dupa administrare
• rezistenta la peristaltismul intestinal si capacitatea de a coloniza intestinul prin adeziune la celulele epiteliale intestinale prin stimularea sintezei de polizaharide
• rezistenta la actiunea antibioticelor
• actiune antagonista asupra agentilor patogeni:
»» inhiba competitiv aceiasi nutrienti si aceiasi receptori de pe mucoasa intestinala
»» ajuta la scaderea pH-ului prin descompunerea glucidelor in acizi organici (acid lactic, butiric, acetic, propionic etc.)
»» ajuta la producerea de peroxid de hidrogen (H2O2)(care reduce aderarea microorganismelor patogene la peretele intestinal) si substante naturale antimicrobiene - bacteriocine (lactacin, bacteriocin, nisin, pediocin etc.)
reglarea tranzitului intestinal in reactii alergice digestive, constipatie, diaree si reducerea manifestarilor acestora (colici, balonare, flatulenta, halena de origine digestiva)
scaderea permeabilitatii mucoasei intestinale pentru toxine endogene prin stimularea productiei de mucina si de acizi grasi cu lant scurt (de ex.: acidul butiric) care sunt principala sursa de energie a celulelor epiteliale din mucoasa colonului, reduc productia imunoglobulinei E (IgE) implicata in cresterea nivelului histaminei
modularea imunitatii specifice si nespecifice: reduc endotoxinele care declanseaza reactii imune, stimuleaza proliferarea globulelor albe din tesutul limfoid asociat intestinului care face parte din sistemul imunitar (GALT), stimularea secretiei imunoglobulinei A (IgA)
Compozitie:
Amestec patentat de 8 tulpini de bacterii benefice
Lactobacillus rhamnosus R0011
Pediococcus acidilactici R1001
Bifidobacterium longum BB536
(Morinaga)
Bifidobacterium breve R0070
Lactobacillus helveticus
R0052
Lactobacillus casei R0215
Lactobacillus plantarum R1012
Lactococcus lactis subsp. lactis R1058
Alte ingrediente: hidroxipropilmetilceluloză (capsulă vegetală), peliculă de acoperire cu Tnveliș de protecție enterică, stearat de magneziu (sursă vegetală)(agent antiaglomerant), vitamina C (antioxidant).
Mod de administrare:
Cate 1 capsula de 1-4 ori/zi cu apa sau suc natural, preferabil pe stomacul gol sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Capsulele rezista la temperatura de 18-22°C.
Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietatilor organoleptice. Astfel, pot exista variatii privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fara a influenta eficienta sau siguranta produsului.
Fiecare lot de materie prima si de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficientei, biodisponibilitatii si sigurantei corespunzatoare.
Tara de origine: SUA