Descriere Faina de Cocos Organica/BIO 250g
Faina de cocos, fata de alte tipuri de faina contine circa 12% ulei (de cocos) si aproximativ 40% fibre, precum si o sursa bogata de zinc. Faina din nuca de cocos poate fi utilizata la deserturi, supe, consumata ca atare in musli sau sosuri, precum si in smoothie-uri. Este potrivita pentru coacere, deoarece are mai putini carbohidrati decat alte tipuri de faina, si chiar mai putini decat multe fructe.
Ingrediente:
100% faina de cocos bio certificata GB-ORG-5
Informatii nutritionale / 100g
Energie 1608kj / 387Kcal,
Sodiu 45mg,
Carbohidrati 25.5g,
Grasimi 17.1g,
Proteine 18g,
Fibre 29.5g,
Sare 0.11g
Beneficii si proprietati:
sustine buna functionare a metabolismului
bogata in fibre
ajuta la mentinerea unui nivel optim al zaharului din sange
sustine sanatatea aparatului digestiv
bogata in minerale
Tara de provenienta:
Sri Lanka
Despre faina de cocos
Faina de cocos a inceput sa fie din ce in ce mai cunoscuta datorita proprietatilor sale benefice. Ea are o textura aerata si aroma usoara de cocos si poate fi utilizata la copturi sanatoase, deoarece este saraca in carbohidrati,dar are un nivel ridicat de fibre si nu contine gluten.
Faina de cocos este o alternativa la faina alba de grau. Glutenul continut de grau, orz si secara din care se face painea traditionala este intolerat de catre persoanele cu sensibilitati la aceste cereale. Faina de cocos va permite insa sa pregatiti o gama larga de fursecuri, clatite, prajituri si torturi fara efectele negative derivate din ingerarea cerealelor mai sus amintite. Avand densitate si textura diferita faina de cocos se comporta diferit la copt spre deosebire de faina de grau, de aceea trebuie cautate retete exacte care contin acest ingredient.
Avand un continut de 5g de fibre la o lingura, faina de cocos are o toleranta digestiva mult mai mare decat faina integrala care contine numai 2g per lingura sau decat faina alba care contine 0.8g per lingura. O mare parte din aceste fibre sunt insolubile, ceea ce asigura un tranzit sanatos, inlatura constipatia si imbunatateste sanatatea colonului.
Adaugati faina de cocos la bunatatile coapte in cuptor, la sosuri, smootiu-uri pentru a va asigura doza zilnica de 25-38g de fibre pe zi.
Faina de cocos este ideala pentru persoanele cu intoleranta la gluten, diabetici si se adreseaza tuturor celor care isi doresc o alimentatie diversificata si sanatoasa.