Descriere PROBIO VITAL ,capsule 20 buc
Ajută la echilibrarea microflorei naturale a intestinului şi la normalizarea tranzitului intestinal.
Contribuie la menţinerea florei intestinale normale în cazul administrării de antibiotice.
20 capsule vegetale a 500 mg
5 miliarde celule/capsulă
Administrare
O capsulă conține:
- Saccharomyces boulardii 250 mg (5 miliarde celule/capsulă)
- Tuberculi de topinambur (Helianthi tuberosi tuber) 150 mg
- Fructe de merişor (Vitis idaeae fructus) 100 mg
Învelișul capsulei este pe bază de celuloză vegetală.
Saccharomyces boulardii este o specie de drojdie utilizată extensiv în ultima vreme ca probiotic, pentru care s-au identificat mai multe mecanisme de acţiune directă asupra microorganismelor proprii organismului sau asupra celor potenţial patogene. Multe studii clinice şi experimentale au evidenţiat rolul benefic al acestei drojdii pentru tractul gastro-intestinal. Printre acţiunile sale se remarcă reglarea homeostaziei microbiene proprii intestinului, capacitatea de reducere a abilităţii microorganismelor potenţial patogene de a coloniza mucoasele, modularea răspunsului imun sistemic şi local, stabilizarea funcţionării barierei gastrointestinale şi inducerea activităţii enzimatice care favorizează fenomenele de absorbţie şi nutriţie. Studiile ştiinţifice au demonstrat un mare potenţial al acestei drojdii în normalizarea tranzitului intestinal prea accelerat şi cu scaune inconsistente, prin reducerea supresiei florei locale cauzate de administrarea antibioticelor, dar şi în cazul persoanelor în vârstă, la persoanele suferind de diabet, supraponderale, la fumători sau persoane cu nivele ridicate de stres.
Tuberculii de topinambur conţin o cantitate însemnată de inulină, care este considerată o substanţă prebiotică eficientă în stimularea creşterii bacteriilor benefice, fiind un potenţial substrat pentru procesul de fermentaţie bacteriană. Prebioticele sunt substanţe care stimulează selectiv creşterea şi activitatea anumitor specii de bacterii în intestin, de obicei bifidobacterii şi lactobacili, cu beneficii pentru sănătate. Întreţinerea activităţii bacteriilor intestinale utile este, de asemenea, un fenomen cu acţiune inhibantă asupra microorganismelor potenţial patogene. În studii experimentale, suplimentarea dietei cu inuline a arătat, de asemenea, un potenţial de ameliorare a condiţiei fierului în organism, îmbunătăţind biodisponibilitatea acestuia; pe lângă aceasta, inulinele au arătat şi o potenţare a absorbţiei calciului şi a magneziului. De asemenea, oferă condiţii optime dezvoltării echilibrate a florei saprofite în intestin.
Fructele de merişor conţin arbutină şi saponine care favorizează reducerea microorganismelor potenţial patogene de la nivelul tractului digestiv. Prin aceasta, oferă condiţii optime dezvoltării echilibrate a florei saprofite în intestin.
Contribuie la reglarea tranzitului intestinal accelerat, prin îmbunătăţirea consistenţei şi reducerea frecvenţei scaunelor. De asemenea, prin conţinutul în polizaharide, susţin flora de fermentaţie.