Topeste kilogramele. Intareste sistemul imunitar. Protejeaza ficatul. Energizeaza si trateaza anemia. Mentine sanatatea pielii si sanatatea ochilor. Un singur cuvant pentru toate aceste beneficii: spirulina.

Termenul de ”planta miraculoasa” s-a mai folosit si, de cele mai multe ori, a fost atribuit unor plante cu beneficii limitate sau deloc dovedite. Spirulina insa isi merita din plin acest supranume. Practic, spirulina este o superplanta si un superaliment.

Spirulina este una dintre cele mai mari surse disponibile de nutrienti de pe pamant si este capabila sa lupte impotriva unui numar impresionant de afectiuni. Nu intamplator, spirulina este considerata sursa de proteina completa.

Veste buna: o poti introduce in dieta ta zilnica si astfel te poti bucura de sanatate la superlativ! Este disponibila sub forma de capsule, pudra, granule si comprimate. Astfel, cu spirulina, sucul natural de dimineata devine o potiune magica.

La inceput a fost...spirulina!

Spirulina este o microalga de culoare verde-albastruie (bogata in vitamine, minerale si proteine) ce contribuie la producerea de oxigen inca din cele mai vechi timpuri, dinainte sa apara omul pe pamant. Preistorica insa de mare actualitate si asta gratie beneficiilor miraculoase pe care le are! O MICROalga, cu SUPRAputeri, SUPERaccesibila!

Spirulina este bogata in beta-caroten (cu un continut de 40 de ori mai mare decat spanacul), vitamina E, caroteoizi, mangan, zinc, cupru, fier, seleniu, complexul de vitamine B si acid gama linolenic GLA. In plus, spirulina creste producerea de anticorpi, ajutand decisiv la imbunatatirea imunitatii si combaterea infectiilor de orice fel.

Top 10 beneficii spirulina

Gratie continutului impresionant de nutrienti, spirulina poate fi folosita de oricine, oricand, indiferent de varsta ori stil de viata/alimentatie.

Cu toate acestea, suplimentele alimentare pe baza de spirulina sunt recomandate, in special, persoanelor care nu pot asimila suficiente proteine din alimentatie. In speta, persoanelor anemice. Lor li se adauga persoanele care vor sa slabeasca rapid si sanatos, persoanelor predispuse la alergii si persoanelor cu imunitate scazuta. Beneficiile insa sunt nenumarate si...pentru toata lumea. Iata doar o parte dintre acestea:

  • Eficienta in lupta cu anemiile (contine intregul complex de vitamina B: B1, B2, B6, B8, B12)

  • Stimuleaza imunitatea

  • Ajuta la slabire rapida (imbunatateste digestia si ajuta la o detoxifiere rapida si sanatoasa, fara efecte adverse. Reduce pofta de mancare si ajuta la functionarea glandei tiroide)

  • Regleaza presiunea arteriala

  • Controleaza colesterolul (reduce semnificativ nivelul de colesterol ”rau” - LDL din sange)

  • Protejeaza creierul, imbunatateste memoria si stimuleaza procesul de invatare (este recomandata inclusiv copiilor si adolescentilor)

  • Ajuta la combaterea mai multor reactii alergice (recomandata pentru urticarie, mancarime, umflaturi sau ochi aposi)

  • Repara flora intestinala si protejeaza colonul

  • Protejeaza ficatul (ajuta la regenerarea celulelor hepatice, imbunatatind functiile ficatului)

  • Previne afectiunile ochilor (gratie vitaminei A, previne cataracta, miopia si glaucomul)

In plus, spirulina este recomandata pentru ameliorarea simptomelor premenstruale, in tratarea candidozei si in mentinerea sanatatii pielii.

Spirulina poate face parte din alimentatia de zi cu zi si poate fi consumata alaturi de bauturi naturale sau adaugata in iaurturi. Pentru a nu-i diminua proprietatile, evita consumul de cafea sau alcool dupa administrarea de spirulina.