Cand ficatul are nevoie de o atentie speciala, de o detoxifiere naturala, silimarina este o alternativa inteligenta si cu rezultate imediate. Cu alte cuvinte, silimarina este remediul pentru un ficat sanatos!

Similarina Cu efect antioxidant de 10 ori mai mare decat cel al vitaminei E, silimarina este un extract natural de care organismul uman are nevoie.

se recomanda in special celor care sufera de boli ale ficatului, fiind un remediu eficient care actioneaza la tinta, fara efecte adverse. In plus, silimarina previne imbatranirea, poate reduce riscul de dezvoltare a cancerului si poate preveni/controla diabetul.

Ce este silimarina?

Silimarina este un detoxifiant puternic si un compus natural care sustine functionarea optima a ficatului. Silimarina este extrasa din semintele plantei Sylibum marianum, planta cunoscuta ca armurariu sau ciulinul laptelui. Alte denumiri populare: scaiete, scai pestrit, scaiul Sfintei Marii.

Originara din zona Mediteraneana, planta se gaseste si in zonele cu clima temperata. Este folosita inca din antichitate iar primele mentiuni despre efectele sale miraculoase au fost facute de catre vechii greci. Initial, semintele plantei Sylibum marianum au fost utilizate in tratarea muscaturilor de sarpe si in tratarea afectiunilor de piele.

Top beneficii silimarina

Cu proprietati antioxidante si antiinflamatorii, silimarina mentine organismul sanatos si il ajuta sa lupte impotriva unor afectiuni grave (hepatita, diabet, cancer, colesterol ridicat, pietre la vezica biliara). De retinut: silimarina este unul din preparatele cu cele mai putine efecte secundare!

1. Sprijin natural pentru sanatatea ficatului

Inainte de toate, silimarina este cunoscuta ca un puternic hepatoprotector si detoxifiant. Vorbim, asadar, despre un remediu pentru problemele hepatice. Nu intamplator, silimarina este considerata cel mai bun prieten al ficatului.

Silimarina lupta impotriva hepatitei C si reduce rezistenta la insulina a organismului. De asemenea, reduce gradul de mortalitate in cazurile de ciroza, fiind un aliat puternic pentru cei care sufera de boala hepatica alcoolica. Efectele administrarii de silimarina sunt evidente: ficatul este mai sanatos si astfel ii poate asigura organismului o energie permanenta.

In plus, silimarina ajuta ficatul sa se recupereze dupa intoxicatii si inflamatii. Nu intamplator, se recomanda silimarina in cazul intoxicatiilor cu ciuperci.

2. Efecte anti-imbatranire

S-a dovedit ca prin cosumul regulat de silimarina are loc incetinirea procesului de imbatranire atat la nivel interior, cat si la nivel exterior. Silimarina intarzie aparitia ridurilor si liniilor fine de expresie, precum si petele negre sau modificarile de culoare la nivelul pielii. Prin administrarea de silimarina, organismul este detoxifiat, eliberat de toxine, iar pielea se simte si arata mai tanara.

3. Tine diabetul sub control

Consumul regulat de silimarina ajuta la controlul nivelului de glucoza din sange si a simptomelor diabetului. S-a dovedit stiintific ca aceasta planta medicinala imbunatateste nivelul insulinei din sange, fiind benefica pentru cei care sufera de diabet.

Alte beneficii ale silimarinei:

  • Sprijina sanatatea cardiovasculara

  • Este un protector renal eficient (consumul de silimarina reduce riscul dezvoltarii calculilor biliari)

  • Reduce colesterolul

  • Ajuta in curele de slabire (tine sub control glicemia si detoxifica organismul)

  • Protectie impotriva cancerului ( ajuta la inhibarea cresterii celulelor de cancer la san, piele si prostata)