Stres, dezechilibru emotional, deficienta de fier si proteine, mostenirea genica. Acestea sunt cele mai des intalnite cauze ale caderii parului. Procesul natural de imbatranire poate determina, de asemenea, caderea parului. De aceasta problema sufera barbatii si femeile, in egala masura.

Multe dintre produsele de ingrijire a parului dauneaza pe termen lung si asta din cauza ingredientelor care, de cele mai multe ori, au la baza substante nocive pentru sanatatea firul de par. Astfel, contrar asteptarilor, parul isi pierde din vitalitate, din stralucire, din structura.

Cand trebuie sa ne ingrijoram cu adevarat si care sunt masurile pe care trebuie sa le luam pentru a mentine sanatatea si frumusetea podoabei capilare? Care sunt remediile pentru intinerirea firelor de par?

Raspunsul, ca de fiecare data, vine de la natura si din laboratoarele expertilor.

Cand trebuie sa apelezi la tratament impotriva caderii parului?

Firul de par reflecta starea de sanatate a organismului. Cand corpul este bolnav si cand mintea sufera din cauza stresului, parul se resimte. In plus, orice mica schimbare in ceea ce priveste alimentatia ori stilul de viata, poate sa isi lase amprenta asupra parului. Iar acest lucru se vede!

Cu toate acestea, specialistii spun ca este absolut normal, pe zi, sa pierdem aproximativ 100 de fire de par. Pieptanul si peria pentru par pot fi insa buni indicatori in cazul unei probleme.

Iata cateva dintre cauzele caderii parului:

  • Stresul emotional (pierderea locului de munca, divort, deces, accident, perioade de examene, etc.)

  • Deficit de proteine ( lipsa proteinelor din alimentatie poate ingreuna crestere si regenerarea parului. Consuma o cantitate suficienta de carne, oua si peste)

  • Dezechilibru hormonal (administrarea de anticonceptionale poate afecta sanatatea scalpului si a firului de par)

  • Mostenire genetica

  • Slabitul brusc

  • Vopsitul in exces, produsele pentru coafarea parului (fixativ, ceara, gel, etc.)

  • Sarcina

Tratamente impotriva caderii parului

Arganul este unul dintre cele mai folosite produse cosmetice bio pentru ingrijirea parului. Imbunatateste elasticitatea parului, previne caderea sa si hraneste firul de la varf, pana la radacina. In plus, asigura efect de intinerire a firelor si previne inflamarea scalpului.

1.Gama Argan Stem Cell Age Defying, de la ANDALOU, are la baza complexul de celule stem din argan, mar si strugure. Acesta sustine vitalitatea firului de par si ajuta la incetinirea caderii sau evitarea ruperii sale. Gama include toate produsele necesare ritualului de ingrijire a parului: sampon, balsam si tratament.

De ce Argan Stem Cell Age Defying?

  • Mentine sanatatea firului de par datorita complexului de vitamina B

  • Fortifica si vitalizeaza parul matur, rar si cu tendinta de cadere

  • Acizii grasi Omega 3 si Omega 6 din sursa vegetala asigura flexibilitatea firului de par

  • Protejeaza culoarea parului vopsit

Dupa aplicarea tratamentului, parul isi recapata volumul, devine vizibil mai sanatos, mai usor de aranjat si cu un aspect neted/stralucitor. Parul nu se mai electrizeaza.

2. Capsule pentru tratarea firului de par reprezinta o alternativa extrem de eficienta, de accesibila si cu rezultate imediate. Hair Blend, de la Solaray, are la baza o compozitie complexa pe baza de extracte din plante medicinale si componente hom