Consumul excesiv de zahar poate dauna grav sanatatii! Chiar daca ne-am obisnuit cu astfel de atentionari, ele nu-si pierd valoarea de adevar. Asadar, zaharul a fost, este si va ramane nociv pentru organismul uman.

Cercetatorii din intreaga lume au ajuns la un numitor comun in ceea ce priveste zaharul. Acesta reprezinta o veritabila toxina si, totodata, o cauza a afectiunilor grave. Obezitatea, hipertensiunea si diabetul de tip II au la baza consumul de zahar. Pe langa aceste afectiuni, zaharul se face raspunzator de distrugerea dintilor si de kilogramele in plus. Mai mult, s-a constatat, dupa lungi cercetari de laborator, ca zaharul poate duce la aparitia cancerului.

Ce este de facut? Cum inlocuim ”placerea dulce”? Care sunt alternativele?

Zaharul, o dulce ”otrava”? Iata ce afectiuni poate declansa consumul de zahar

Nu mai este un secret pentru nimeni: zaharul este principala cauza a obezitatii si declansarii bolilor de inima. Statisticile arata ca, in SUA, o persoana consuma, pe an, aproximativ 70 de kilograme de zahar. Aproape tot ceea ce consumam contine zahar. Si nu este vorba doar despre alimentele dulci. Painea, de exemplu, contine zahar.

  • Obezitate, hipertensiune si diabet

Majoritatea alimentelor procesate contin sirop de porumb (bogat in fructoza, nociv pentru organism), ca indulcitor. Prezenta fructozei in organism duce la o serie de dereglari si afectiuni. Ficatul transforma fructoza in grasime. O parte din aceasta grasime ajunge in sange, generand colesterolul, care poate bloca arterele. Efectul: amplificarea riscului de afectiuni cardiace si atacuri cerebrale. Tot fructoza provoaca rezistenta la insulina.

  • Cancer si alte afectiuni grave

S-a demonstrat ca fructoza este asociata cu aparitia cancerului (in special, cancer de san si ovare), distrugerea rinichilor si dementa.

  • Imbatranire si probleme ale tenului

Consumul de zahar are si alte efecte nocive asupra organismului. Zaharul grabeste procesul de imbatranire. Dincolo de semnele fizice de imbatranire inainte de vreme, zaharul afecteaza memoria si capacitatea de concentrare. In plus, persoanele care consuma zahar in exces sunt mai predispuse la aparitia acneei.

Dulceata si mierea, alternative delicioase si sanatoase

Ceaiul indulcit cu miere, o alternativa pentru dimineti sanatoase si pline de vitalitate. Prajituri indulcite cu dulceata pentru pofticiosi si adepti ai stilului de viata sanatos. Aceasta este recomandarea specialistilor in nutritie.

Vorbim despre alternative naturale la zahar. Atat mierea cat si dulceata sunt excelente pentru consum si sanatate.

Mierea cu fructe de padure (catina), de la ALBINA CARPATINA, se recomanda ca adjuvant in perioada de crestere accelerata a copiilor, stari de imunitate scazuta, stari de convalescenta, efort fizic si intelectual. Vitamina C din compozitia produsului are grija de sanatatea copiilor, adultilor si seniorilor!

Dulceata BIO de la DACIA PLANT, este un excelent inlocuitor al zaharului clasic. Cu un gust delicios si aromat, dulceata bio este o alegere perfecta pentru un mic dejun sanatos sau pentru un desert sofisticat. Afine, zmeura, fructe de padure, mure sau maceste, toate in varianta 100%naturala, dupa retete traditionale. Delicii pentru pofticiosi dar si alternative smart pentru o alimentatie corecta!

Aceste alternative naturale la zahar au efecte benefice pentru organism. Iti recapeti vitalitatea, somnul devine mai odihnitor, pielea mai stralucitoare iar kilogramele in plus vor fi mai repede eliminate! Pe termen lung, atat mierea cat si dulceata vor reduce riscul aparitiei bolilor de inima.