Kilogramele in plus, cosmarul tuturor femeilor, dar si barbatilor! Atunci cand silueta de vis este doar o amintire, iar oglinda un dusman redutabil, se impun masuri imediate.

Nu este un secret faptul ca stresul ingrasa, la fel cum alimentatia haotica isi poate pune amprenta pe trupul nostru. Acumulam kilograme din motive variate: prea mult sau prea putin somn, depresie sau chiar cure de slabire. Si pastilele pot determina luarea in greutate. De asemenea, o cauza a ingrasarii poate fi boala, o boala nedescoperita.

De ce ne ingrasam?

Mancatul pe fuga, stresul cotidian, consumul de produse tip fast-food, sedentarismul si dulciurile determina kilogramele in plus. Ceea ce la inceput pare inofensiv (unu, doua kilograme acumulate) se poate transforma intr-o problema majora: obezitate.

Sa nu uitam insa, nevoia de calorii difera in functie de varsta, sex, perioada fiziologica si gradul de efort fizic.

  1. Alimentatie bogata in grasimi si sedentarismul

Principala cauza a kilogramelor in plus este alimentatia in exces. Daca la alimentatia hipercalorica se adauga sedentarismul, obtii cu siguranta un trup departe de cel la care ai visat si...multe frustrari. Sunt de evitat mesele bogate in grasimi, produsele de tip fast-food, produsele de patiserie, branzeturile grase, dulciurile, bauturile carbogazoase si alcoolul.

O alta practica des intalnita: mancam mai mult decat avem nevoie. Atunci cand depasim cu doar 100 kcal nevoile energetice zilnice acumulam lunar 1 kilogram de tesut adipos.

Specialistii recomanda inlocuirea mancarurilor nesanatoase si bogate in grasimi cu fructe, legume si cereale integrale. De ajutor pot fi sucurile naturale, ceaiurile, lactatele degresate si smoothie-urile. Miscarea zilnica este un must-have atat pentru mentinerea siluetei, cat si pentru sanatate.

  1. Retentia de apa

Atentie! Exista situatii in care kilogramele in plus nu sunt reprezentante intotdeauna de cantitatea de grasime. O alta cauza a ingrasarii este retentia de apa! Consumul prea putin de apa, lipsa sportului si mancarurile sarate (sosuri, paine, cipsuri/snacksuri, etc.) sunt principalele cauze ale retentiei de apa in organism.

  1. Cauze medicale/medicamente

Ne ingrasam si din cauze medicale (dereglari endocrine si afectiuni psiho active). Luarea in greutate, intr-un timp scurt si fara excese in materie de alimentatie, poate avea drept cauza disfunctia tiroidei. Chiar si asa, afectiunea poate fi tratata. De mentionat sunt si unele medicamente care pot duce la acumularea de kilograme (antidepresivele, contraceptivele orale, steroizii, medicamentele pentru tratarea diabetului zaharat de tip II, etc.)

  1. Depresia/stresul

Intr-un moment de stres maxim ori de tristete/anxietate, unele persoane isi gasesc refugiul in mancare. Motivul: mancatul in exces asigura, pentru scurt timp, o senzatie de bine, de confort, de siguranta. Atentie! Este vorba despre o simpla senzatie. In alte cazuri poate fi vorba si despre o autopedepsire a corpului.

  1. Tranzitul intestinal lent

Deshidratarea, o dieta saraca in fibre, lipsa unei flore adecvate in stomac si consumul de medicamente pot determina un tranzit intestinal lent care, la randul sau, duce la acumularea de kilograme.

Slabeste natural!

FITOMAGRA LibraMed actioneaza la nivel intestinal formand un gel foarte vascos care favorizeaza controlul varfului glicemic postprandial (de dupa masa de pranz). FITOMAGRA reduce astfel cantitatea si viteza de absorbtie a carbohidratilor. Efectul: reducerea senzatiei de foame si a somnolentei postprandiale.

Si avantajele nu se opresc aici. Iata si alte beneficii FIT