Trecerea de la un anotimp la altul poate afecta sistemul imunitar. Cei vizati sunt copiii, deoarece sistemul lor imunitar nu este inca format. Deci, toamna, pentru ei, poate fi sinonima cu stranutul, oboseala, tusea, puruitul ochilor, nasului sau gatului.

Alergiile de toamna la copii pot da mari batai de cap parintilor. Simptomele sunt dintre cele mai diverse si de cele mai multe ori, greu de tratat. Chiar si asa, exista remedii.

Locuinta nu este un refugiu, izolarea nu este o solutie! Copiii trebuie sa iasa la joaca, la aer curat. Polenul nu-l poate afecta daca sistemul sau imunitar este bine consolidat. O alimentatie sanatoasa bazata pe fructe si legume, dar si o gama de suplimente alimentare il pot tine la distanta de neplacutele simptome ale alergiilor de toamna.

Alergiile, un disconfort inevitabil?

Toamna se numara alergiile! Nu este un mit, este o realitate care tinde sa afecteze un numar tot mai mare de persoane, cu varste diferite.

Copiii sunt si ei vizati de neplacutele simpotome, care pot include: stranut, congestie nazala, ochi inlacrimati, congestie a urechii, dureri de cap, mancarimi ale pielii, respiratie astmatica, tuse si in general o stare de oboseala.

Care este motivul alergiilor?

Care este, de fapt, sursa alergiilor? Raspunsul este cat se poate de simplu: polenul sau, mai general, plantele. In vederea reproducerii, acestea elibereaza in aer mici particule, numite polen (o singura planta poate produce pana la un miliard de particule de polen!).

Pentru o persoana cu sistem imunitar slabit si cu un teren atopic (existenta unei hiperactivari a sistemului imunitar cu productia de anticorpi), polenul este responsabil de efecte neplacute. Sistemul imunitar percepe polenul ca pe o amenintare, motiv pentru care incearca sa-l elimine. Astfel, are loc o reactie intensa a organismului impotriva polenului.

Plantele care produc alergii toamna sunt: buruienile, secara, pelinul, patlagina si ambrozia (pipirig).

Toamna, alergiile pot sa apara si din cauza prafului, mucegaiului, sau din cauza frunzelor uscate. Tinte sigure sunt copiii, care isi petrec mult timp afara, in aer liber, la joaca. Si praful de creta poate fi o sursa de alergii, chiar si unele alimente. Copii, in general, sunt mai sensibili. Acesta este si motivul pentru care ei necesita o protectie suplimentara.

Cum tinem alergiile la distanta?

Exista cateva masuri pe care orice parinte le poate adopta.

  • nu lasa umezeala sa se instaleze in casa. Ea poate provoca mucegaiuri, iar mucegaiul provoaca alergii si alte complicatii.

  • nu instala ghivece cu plante in camera copilului

  • aparatul de aer conditionat poate fi nociv pentru cel mic si poate declansa alergii

  • aspira cat mai des in casa

  • spala constant asternuturile pe care se odihneste copilul si curata salteaua

  • include in meniul celui mic suplimente alimentare special concepute pentru o protectie sporita impotriva alergiilor de toamna

Alergocalm tinctura este un produs natural recomandat atat pentru desensibilizarea organismului fata de substantele alergizante, cat si pentru reducerea disconfortului cauzat de factorii de natura alergica. Mentine in limite normale reactia sistemului imunitar la factorii de natura alergica, prin sustinerea secretiei de corticosteroizi. Protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ.