Eşti obosit? Eşti palid? Nu ai chef de nimic? Nu-ţi mai plac mâncărurile preferate? Faci tahicardie? Îţi ţiuie urechile? Orice atingere devine dureroasă? Simţi că-ţi dă târcoale depresia? Te ia ameţeala din orice? Ţi-e greu să te concentrezi la serviciu sau la şcoală?

Nu e de glumă! Este foarte posibil să ai anemie din cauza unui deficit de Vitamina B12 în organism. Vitamina B12 (cobalamina) ajută la sinteza globulelor roşii (eritrocitele) , care sunt cărăuşii oxigenului la celule. Totodată, globulele roşii îndepărtează reziduurile din corp. Prin urmare, dacă nu ai suficientă Vitamina B12, organismul nu va sintetiza suficiente globule roşii care să-ţi asigure necesarul de oxigen în celulele corpului.

Cum ajungi la starea de anemie prin deficit de Vitamina B12?

Ei bine, apare atunci când organismul nu poate absorbi această vitamină din alimente. Asta se întâmplă dacă este prezentă anemia pernicioasă. Este acea situaţie în care organismul distruge celulele de la nivelul stomacului care sunt responsabile de absorbţia vitaminei B12.

Sunt forme uşoare de anemie prin deficit de vitamina B12, când simptomele trec neobservate. Unii cred că au această stare din cauza suprasolicitării la serviciu, înaintării în vârstă, stresului cotidian sau altor factori exteriori. Din păcate, nu-i aşa! Cu trecerea timpului, pe măsură ce cantitatea de Vitamina B12 absorbită de organism se diminuează, anemia se agravează. Oboseala devine tot mai persistentă, apare fotofobia, faţa este tot mai palidă, pofta de mâncare scade, stările de diaree alternează cu constipaţia, apar durerile precordiale şi se instalează tahicardia. Mai rău, creierul începe să sufere, concentraţia scade din cauza afectării celulelor nervoase, urechile ţiuie, încep furnicăturile la nivelul degetelor de la mâini şi picioare, ameţelile sunt din ce în ce mai dese, gândurile sunt confuze şi, în ultimul stadiu, se instalează demenţa. Deficitul de Vitamina B12 apare şi în cazul unor patologii precum boala celiacă, boala Crohn, infecţii bacteriene ori parazitare ale sistemului digestiv, în cazul consumului de medicamente pe fondul bolilor de stomac precum ulcerul. Au un risc crescut de a pierde Vitamina B12 şi vegetarienii, persoanele care nu au o alimentaţie variată şi alcoolicii. De asemenea, persoanele care au suferit rezecţii de somac sau ale intestinului subţire.

Cum tratezi deficitul de Vitamina B12 şi cum poţi preveni pierderea acestei vitamine?

vitamina B!2Anemia cu deficit de vitamina B12 este tratata prin tratament substitutiv cu doze crescute de Vitamina B12. Dupa ce nivelul de vitamina B12 revine la normal, organismul va sintetiza mai multe globule roşii, iar simptomele dispar. Multe personae au nevoie, însă, de tratament suplimentar toată viaţa, pentru a preveni recidiva.

Vitamin B-12 2000ug with B-Complex 59ml, un produs conceput special pentru a ajuta la sinteza globulelor roşii în organism

B12 sub formă lichidă, cu un complex de vitamine B, se recomandă persoanelor care se confruntă cu probleme la ingerarea tabletelor și capsulelor. Produsul poate fi consumat şi de vegetarieni.

Vitamin B-12 2000ug with B-Complex 59ml este un produs Solgar Inc., SUA. Produsele Solgar au la baza numai materii prime de înaltă calitate, 100% naturale, şi sunt fabricate cu respectarea tuturor standardelor de calitate, pentru asigurarea unui nivel optim de sănătate.

Vitamin B-12 2000ug with B-Complex 59ml este oferit de Farmnatur.ro, magazin online dedicat unui stil de viaţă sănătos. Pe site-ul Farmnatur.ro sunt oferite produse naturale pentru combaterea bolilor acute şi cronice, produse naturiste pentru dietă, alimente bio şi