Echilibreaza pH-ul din organism si corecteaza dezechilibrele nutritionale. Este singura resursa alimentara care contine 22 de nutrienti si, totodata, este una dintre cele mai cunoscute surse de seleniu. Vorbim despre polenul crud, medicamentul suprem la care oricine are acces.

Polenul crud este unul dintre cele mai complete produse ale naturii. Pentru o singura granula de polen, o albina trebuie sa viziteze aproximativ 300 de flori. Din acest motiv, polenul este considerat unul dintre cele mai pure alimente. Practic, energia plantelor se intoarce in natura sub forma acestui produs unic.

Ce este polenul crud?

Polenul crud este un produs apicol natural sub forma de pulbere fina, divers colorata in nuante de galben, portocaliu sau maro-roscat. Polenul se formeaza in staminele florilor, este moale si are un miros floral pregnant.

Gratie mixului de vitamine pe care il contine, polenul crud este considerat, inca din Antichitate, un medicament natural extrem de eficient.

Atentie: polenul crud nu este sinonim cu polenul uscat. Diferenta consta in faptul ca polenul crud este congelat imediat dupa recoltare, astfel ca isi pastreaza intacte toate substantele active, in vreme ce polenul uscat isi pierde din valoarea nutritiva prin incalzirea lui la temperaturi de pana la 40 de grade Celsius.

La ce poate fi folosit polenul crud?

Polenul crud contine atat vitamine liposolubile (A, D, E, F), cat si hidrosolubile, acid folic, B1, B2, B3, B5, B6 si B8.

Produsul actioneaza ca un bumerang asupra tuturor deficientelor si afectiunilor din organismul uman. Iata doar o parte din benficiile polenului crud:

-incetineste procesul de imbatranire

-intareste sistemul imunitar

-combate infectiile bacteriene

-atenueaza astmul

-combate oboseala

-contribuie la arderea grasimilor

-elimina dependenta de alcool

-tonifiaza, fortifica si energizeaza organismul

-elimina toxinele din organism

-contribuie la curatarea rinichilor si a vezicii urinare

-imbunatateste fertilitatea si protejeaza embrionul

-ajuta la purificarea, protejarea si regenerarea florei intestinale

Cum poate fi consumat polenul crud?

Bogat in aminoacizi esentiali, vitamine, enzime si saruri minerale, polenul crud este recomandat sa fie administrat ca supliment alimentar, mai ales dimineata, inainte de prima masa. De asemenea, poate fi consumat cu iaurturi naturale sau sucuri proaspete. In acest mod te bucuri nu doar de o doza completa de sanatate, ci si de un mic dejun delicios.

In plus, polenul crud poate fi presarat peste cereale si amestecat intr-un shake proteic. Pentru cei care prefera o varianta mai simpla, polenul crud dizolvat in apa este prima optiune.

Polen crud de cirese de la ApiLand este o alternativa excelenta pentru cei care vor un supliment alimentar complet. Pe langa toate beneficiile polenului crud, acest produs confera vitalitate, stralucire si volum parului, creste rezistenta unghiilor si ajuta la mentinerea aspectului frumos si sanatos al pielii.

Polenul crud de cires poate fi administrat in forma naturala, dar si amestecat cu iaurturi ori salate de fructe. Doza uzuala este recomandata atat adultilor, cat si copiilor.

Un alt produs la fel de eficient este polenul crud de castan dulce si mur eco, de la ApiLand. Acest supliment alimentar stimuleaza circulatia sanguina, actioneaza benefic asupra venelor si vaselor capilare, echilibreaza sistemul nervos si elimina anxietatea.

Farmnatur.ro dedicat sanatatii tale.