Ce este Manuka Health. Semnificația inscripționării MGO™ de pe etichetă. Identificarea concentrației de MGO™. Mierea de Manuka cu ceai verde. Recomandări și atenționări.

Ei, astăzi e răsfăț gastronomic! Face bunica gulaș. Nu știu cu ce și cum îl face, dar, e un deliciu, deci, nu rezist și mă înființez la ea la prima oră, că ”la bucate înainte”, zice ea... De parcă n-aș ști că mă ademenește cu bunătățile ei de dragul de a ne vedea mai des. Stă la două blocuri de mine, așa că m-am programat și la cafeaua de dimineață, că bunica nu ratează niciodată cele trei condiții: aromă, gust și echilibru între dulce și amar. Când am ajuns, m-a luat pe sus încă de la ușă aroma combinației de carne și legume din ceaunul ăla moștenire de la mama ei, dedicat exclusiv mâncărurilor care-mi plac mie și mămăligii. Am aterizat în bucătărie, cu nasul spre aburii care se ițeau din ceaun și ochii spre ibricul de pe foc. În cinci minute era gata cafeaua, iar bunica mi-a trasat sarcină să o torn în cești, până duce ea gunoiul. Mă uit după zahăr, nu dau de el, dar, îmi cade în mână un borcănel cu miere. Miere de Manuka, după cum scrie pe etichetă. Bun așa, o să-mi îndulcesc cafeaua cu miere. Când a intrat bunica în bucătărie, deja luam prima gură de cafea. Buni, de ce n-ai zis că ai miere, uite, am descoperit-o eu și merge strașnic cu cafea... hmmm... Ochii i s-au îngustat, nu e de bine, cu ce-am greșit?

- Auzi? Tu vezi ce scrie pe borcănelul ăla?

- Da, Manuka Health. Tre' să fie miere de Manuka, d-aia de zice toată lumea că e medicament curat.

- Și, dacă zice toată lumea așa, de când se pune medicament în cafea? Măcar ai lăsat cafeaua să se răcească un pic?

- Pfff... ntz...

- Bravos, fată, pui miere în cafeaua fierbinte! În primul rând, nu se pune miere în lichid fierbinte, că se duc pe copcă enzimele din miere, adică amilaza, invertaza și proteaza, așa că rămâne doar o chestie dulce care, eventual, îți face și rău. Apoi, tu pui miere de Manuka? Asta se ia cu lingurița, una-două pe zi, fie pentru tratarea bolilor, fie preventiv.

Ăsta a fost începutul. După o jumătate de oră, aflasem tot despre mierea din borcănel. Ce calități are, ce compoziție, ce semnificație au inscripționările de pe etichetă, în ce afecțiuni e bună, avertismente.

Mierea de Manuka este un medicament natural extrem de eficient.

Are proprietăți antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii și antifungice redutabile. În plus, este considerată cel mai puternic antibacterian. Asta, datorită unui compus, dihidroxiacetona, aflat în concentrație mare în florile arborelui de ceai Manuka, originar din Noua Zeelandă. Această miere specială are un conținut extrem de ridicat de metilglioxal (MGO™), substanța activă care o recomandă pentru utilizare în scop medical. Proprietățile antibacteriene sunt cu atât mai mari, cu cât nivelul MGO™ este mai mare.

În funcție de nivelul MGO™, pe piață, mierea originală Manuka Health o găsim inscripționată astfel:

MGO™ 100+ Înseamnă ”nivel de întreținere” și se recomandă pentru susținerea sistemului imunitar în afecțiuni ușoare, de scurtă durată, cum sunt virozele respiratorii.

MGO™ 250+ Înseamnă ”nivel util” și se recomandă pentru tratarea infecțiilor cu microorganisme bacteriene și fungice.

MGO™ 400+ Înseamnă ”nivel extra cu activitate ridicată” și se recomandă mai ales în tratarea afecțiunilor acute sau cronice.

Taguri: