Colicii, o etapă perfect normală în viaţa unui bebeluş. Aşa poate fi descris, pe scurt, unul dintre cele mai întâlnite motive de stres pentru proaspetele mămici.

Colicii reprezintă o perioadă peste care atât bebeluşul, cât şi părintele vor trece uşor! Înarmaţi-vă cu răbdare, dar şi cu produsele recomandate pentru colici. Astfel, nopţile nu vor mai fi scăldate în plâns continuu, iar zilele vor fi mai liniştite. Adio dureri de burtica, adio nopţi nedormite!

Ce sunt colicii bebeluşilor?

Iată o întrebare la care te aştepţi ca răspunsul să abunde în explicaţii alambicate, la graniţa dintre ştiinţă şi medicină.

Răspunsul la întrebarea ”ce sunt colicii?” este mai simplu decât te aşteptai. Imaginează-ţi un bebeluş agitat în miez de noapte şi un plâns continuu, timp de 3-4 ore. Bineînţeles, plânsul este prezent şi după-amiază, cu aproximaţie, la aceeaşi oră din zi. La toate acestea adăugă o mamă care efectiv nu ştie ce să facă pentru că micuţului să-i fie bine. Bineînţeles, apare panică!

Colicii sunt o piatră de încercare pentru părinţi, un prim test! Aceasta este cea mai scurtă şi cea mai relevantă definiţie a ceea ce, cu siguranţă, te va scoate din sărite, dacă abia ai născut sau te pregăteşti să devii mămica! Şi nu, nu este o anomalie, o boală, un motiv de îngrijorare. Se estimează că minimum 30% dintre copii au colici. Vestea bună: colicii dispar de la sine!

Iată cea mai simplă schemă a colicilor:

Colicii, pe scurt = bebeluş ”zgomotos”, agitat.

Momentul apariţiei colicilor: a doua săptămână de viaţă a bebeluşilor.

Manifestări: plâns persistent (zi şi noapte), crampe, stomăcel bombat, picioruşe reci, stări de agitaţie şi iritare.

Motive/factori: problemele digestive ale bebeluşilor, imaturitatea sistemului digestiv, refluxul gastro-esofagian, nivel crescut de hormoni, o alimentaţie necorespunzătoare (surplus de zahăr, produse lactate în exces).

Combaterea colicilor, soluţie la îndemâna oricui!

Bineînţeles, există numeroase soluţii clasice, improvizate, de calmare a colicilor. Unele mămici apelează la tradiţionalele” sticle umplute cu apă caldă. Altele încearcă diferite tehnici de masaj sau chiar mizează pe efectul suzetelor aşa-zis miraculoase.

Când toate aceste metode dau greş, există remedii eficiente în combaterea colicilor.

Gripe Water, de la Childlife Essentials, reduce disconfortul digestiv prin îmbunătăţirea digestiei, ajuta la reducerea duratei şi a intensităţii colicilor şi, mai mult decât atât, diminuează crampele gastrice şi intestinale, având efect carminativ (eliminarea excesului de gaze intestinale).

Gripe Water are la bază o formulă unică: ghimbir, fenicul, mărar şi extract din fructul de kiwi. Toate aceste ingrediente acţionează rapid şi într-o manieră sănătoasă pentru orice bebeluş.

Un alt produs, la fel de eficient în cazul colicilor bebeluşilor, este şi Bio-Sun Colic, de la SunWave Pharma. Probioticele din compoziţia produsului au efect benefic asupra motilităţii intestinale, a nervilor senzitivi colonici şi a activităţii contractile a colonului. Bio-Sun Colic se poate administra încă de la naştere, în lapte sau ceai.

Ambele produse, uşor de administrat, ajuta la eliminarea gazelor, calmează colicile şi crampele stomacale ale bebeluşilor.

Rezultatul: stres mai puţin, nopţi mai liniştite, bebeluşi fericiţi!