Vopsirea excesiva si coafarea cu produse inadecvate pot fi o cauza a caderii parului. Poluarea si stresul sunt, de asemenea, factori decisivi in ceea ce priveste sanatatea firului de par. Alimentatia haotica si somnul insuficient pot afecta podoaba capilara. Practic, parul este un ”barometru” a tot ceea ce inseamna stil de viata. Acesta reflecta starea noastra (psihica si fizica) si, de ce nu, obiceiurile zilnice.

Caderea parului nu trebuie trecuta cu vederea. Este o problema care poate ascunde cauze grave, mai ales atunci cand vorbim despre caderea excesiva.

In mod normal, o persoana pierde, in medie, pana la 100 de fire de par pe zi. Poate fi un semnal de alarma atunci cand pe perna, dimineata, gasesti mai multe fire de par decat in mod obisnuit. De asemenea, piaptanul si peria pot fi buni indicatori in ceea ce priveste starea de sanatate a parului.

Caderea parului la femei, o problema estetica si de sanatate

Un par bogat si stralucitor este sinonim cu frumusetea si vitalitatea. Dar ce se intampla atunci cand parul nu mai arata bine, nu se mai aseaza la fel de bine, sau isi pierde, pur si simplu, din farmec? Caderea parului poate afecta, inclusiv, increderea in sine.

Un par cu probleme poate sta in calea socializarii unei femei si poate fi o cauza a izolarii acesteia. Efectele pe plan psihic pot fi si mai grave. In unele situatii, femeile pot chiar sa cheleasca.

Care sunt cauzele caderii parului la femei?

  • Stresul este sursa tuturor problemelor de sanatate. Somnul insuficient si programul de munca haotic isi pot pune amprenta pe aspectul si sanatatea firului de par.

  • Produsele si ustensilele de ingrijire si coafare pot ataca radacina firului de par. Asadar, atentie la produsele de hair styling pe care le folosesti. Alege-le doar pe cele profesionale. Evita decolorarea si incretirea cu solutiile de ”permanent” sau folosirea extensiilor de par in mod repetat.

  • Caderea parului poate fi cauzata de boala autoimuna ori de sindromul de ovar polichistic

  • Lipsa de fier din organism sau slabitul brusc pot determina caderea parului.

  • Caderea parului poate indica probleme cu glanda tiroida sau poate avea cauze ereditare

  • Problemele dermatologice stau, de regula, la baza caderii parului (psoriazis sau dermatita seboreica)

Cum opresti caderea parului?

Caderea parului poate fi stopata mai ales daca se actioneaza la timp si pe baza unor produse de specialitate. Hair Blend de la Solaray, sub forma de capsule, este un remediu pentru parul frumos si cu vitalitate.

Hair Blend are grija de sanatatea firului de par de la radacina, pana la varf! Avand o compozitie complexa pe baza de extracte din plante medicinale si componente homeopate, Hair Blend este o gura de oxigen pentru firul de par.

Beneficii Hair Blend:

  • Reduce drastic caderea parului si revitalizeaza in profunzime

  • Elimina matreata

  • Mentine structura firului de par

  • Stimuleaza circulatia sangvina capilara

  • Asigura un par sanatos, cu volum, usor de coafat

Folosit regulat, Hair Blend face parul mai puternic si mai rezistent, prevenind caderea acestuia.