Disfuncții sexuale feminine. Cauzele acestor disfuncții. Orgasmul se învață. Tonice pentru un libidou adecvat și pentru un orgasm perfect. Recomandări.

“Femeile nu se bucură de ceea ce simt în timpul sexului din cauză că percep adesea actul ca pe o obligaţie care o va ajuta să-şi păstreze bărbatul. Totuşi, într-o relaţie modernă, bărbatul nu mai vrea sex din milă, din obligaţie, ci doreşte o parteneră prezentă şi implicată în actul sexual. Nimic nu excită mai mult un bărbat, decât o femeie prezentă, care îl doreşte, altfel este doar un prădător.” - Esther Perel, psiholog şi psihoterapeut

Hai, măi, chiar aşa? Alice chicotește în timp ce citeşte din revista aia pentru femei, dar Lina nu prea îi împărtăşeşte starea. Dimpotrivă, îşi frământă buzele, aşa cum face ea când nu-i convine ceva şi are de comentat, dar se abţine.

În mod sigur, o discuţie “sexuală” între femei e tot ce-şi poate dori un bărbat să audă. Condiţia ar fi să fie acceptat în “cercul încrederii”, dar asta e ca şi cum ar candida pentru postul de pilot pe Low-Density Supersonic, farfuria aia zburătoare pe care o pregătește NASA pentru misiunea pe Marte, el fiind cocoşat, restanţier la fizică şi în depresie. Poate, Iancu s-ar califica, dar... ia-l de unde nu-i!

Aşa că, ne apucăm să despicăm firu-n şaişpe din ”perspectivă feminină”. Ce chestie şi orgasmul ăsta, la tine cum e, cât contează priceperea bărbatului şi cât apetitul femeii, o ştiu eu pe una care mimează orgasmul de când se ştie, da’ ce bine arată tanti Dora, oare o mai avea viaţă sexuală la 70 de ani bătuţi pe muchie, că aşa slobodă la gură cum e, tot îi dă cu „fetelor, orgasmul e cireaşa de pe tort”, Lina, tu ce ai de ți-e noros în prag de ploaie? N-apucă să răspundă, că apare doctorul Iancu, ”cel de nerefuzat în cercul încrederii”. Cred că și l-ar dori și ăia de la NASA pe medicul cel deștept, sportiv și empatic. Pfff... A prins subiectul din zbor și, nu știu cum se face, dar a luat-o pe Lina noastră în vizor din prima. Lină fată, nu mai ține-n tine, spune ce ai pe suflet. Că să vezi și să nu crezi, de vreo trei luni nici mâncarea nu-i mai place, vinul roșu nici atât, libidoul e zero, bărba-su a intrat la idei și mare lucru de nu și-o lua lumea-n cap, că e om și el...

Iancu e medic internist, are un master în Sexologie și unul în Psihologie... Bun e un bărbat documentat, la sfatul femeilor!

Disfuncții sexuale feminine

Începe omul cu începutul, și, anume, cu problemele care macină viața, sănătatea și nervii unei femei. Se spune că cele mai mari probleme ale vieții intime a femeii sunt frigiditatea (imposibilitatea patologică de a ajunge la or gasm), infertilitatea (imposibilitatea de a rămâne însărcinată după un an de raporturi sexuale regu late fără administrare de contraceptive) și complexele fizice (sentimentul de inferioritate, ca re provoacă inhibiții).

În ceea ce privește frigiditatea, a nu se confunda cu anorgasmia, care este obișnuită la femeile foarte tinere. Teoretic, odată cu maturizarea organismului, femeia ajunge să cunoască plăcerea sexuală. Sunt însă, și multe cazuri în care anorgasmia devine patologică, adică femeia nu reușește să atingă apogeul plăcerii, și, atunci, se pune problema frigidității.

Iancu trece, apoi, la descâlcit tainele libidoului, că nu știe toată lumea care e treaba cu apetitul sexual, cum condiționează nervii, armonia în familie și viitorul speciei, cum poate fi ”reparat”, atunci intră în sincopă.

Libidoul femeii joacă un rol extrem de important, atât pentru sănătatea ei psihică, cât şi pentru relaţia de cuplu. Incapacitatea de a simţi orgasmul poate afecta profund stima de sine a femeii, o face să se simtă incompletă, generează frustrare, provoacă tensiuni în relaţia cu partenerul.

Cercetările arată că 43% dintre femei raportează un anumit grad de dificultate în obţinerea plăcerii sexuale, iar 12% pun dificultăţile lor sexuale pe seama propriilor anxietăţi şi suferinţe. Din păcate, problemele sexua