Ce sunt tonicele apicole? / Tonicul apicultorului / Tonicul regal / Ingrediente, acţiuni curative, beneficii pentru sănătate.

Sâmbătă am fost la “întâlnirea fetelor”, că nu ne mai văzusem la ochi cam de multişor. Întâlnirile noastre sunt ceva între “Totul despre sex” (şi numai din cauză că suntem patru la număr), “Patru femei şi o înmormântare”, “Anatomia lui Grey” şi altele, că nu mai îmi vin în minte acum…

După ce am tocat mărunt tot ce mişcă, de la soacra Adelei (şi-a găsit marea iubire, acum, la 70 de ani şi s-a apucat de fitnees şi căutat terapii de întinerire pe net), la “uite-i şi pe saudiţi, misoginii ăia care îşi ţin femeile sub interdicţii, poate îşi primesc lecţia de la roboţica aia, Sophie, că tot i-au dat cetăţenie, şi femeia-robot a aruncat bomba, cică vrea familie şi copii” … Să vă mai spun de glumele cu familia mixtă robot-om şi cum şi-n ce fel? Cert este că am ajuns la “ce tonic trebuie să ia bărbatul ăla ca să salveze onoarea populaţiei masculine a planetei” şi, dintr-una în alta, am ajuns la ce tonic ar trebuie să luăm noi ca să rămânem tinere (hmmm), frumoase (ei, na!) şi să trăim o sută ş-un pic. Ei, aici am devenit publicul ascultător al Adelei, care ne-a explicat pe larg cum e cu tonicele apicole, că numai ce se documentase pentru un articol.

Deci…

Tonicele apicole sunt cocktailuri ce combină lăptișor de matcă pur, miere crudă, ginseng, propolis și polen. Sunt produse naturale sută la sută, cu efecte benefice asupra stării de sănătate. Ingredientele bogate în vitamine, minerale, antioxidanți, antivirale, antimicrobiene şi antibacteriene întăresc sistemul imunitar, protejează organismul de viroze și infecții, combat stresul și oboseala, înlătură nevrozele, îmbunătățesc memoria, ajută la învățare, sporesc fertilitatea şi potenţa, previn instalarea bolilor în organism. Aliment şi medicament în acelaşi timp, un astfel de tonic nu trebuie să lipsească din “meniul” persoanei care ţine la sănătate.

Tonicul apicultorului.

Este un amestec de lăptișor de matcă pur, miere crudă, propolis și polen crud în concentrații optime.

Ingredient de bază, lăptișorul de matcă este considerat cel mai complet aliment existent la ora actuală pe pământ. Are o bogăţie de substanţe care îi asigură reginei stupului longevitatea, sănătatea şi fertilitatea. Studiile ştiinţifice au demonstrate, însă, că hrana reginei albinelor are efecte curative ieşite din comun şi în organismul omului. Eeste singura sursă naturală de acetilcolină, mediator în procesul de transmitere a influxului nervos. Este unica sursă de acid 10 HAD, substanţa activă cu efect antibacterian, antifungic şi antiviral care măreşte rezistenţa organismului la boli şi îl protejează de radicalii liberi. Coţtine toată gama de aminoacizi esenţiali (18), care nu pot fi sintetizaţi de organism. Este bogat în acid pantotenic ( vitamina B5), care contribuie la sinteza coenzimei A, agentul principal al reacţiilor biochimice intracelulare.

Mierea crudă

Şi-a dovedit efectele benefice asupra sănătăţii omului încă din antichitate. Conţine fitonutrienţi care îi asigură statutul de hrană perfecta, dar are şi proprietăţi antibacteriene, antivirale şi antimicrobiene redutabile. În plus, este o excelentă sursă de antioxidanţi şi un puternic energizant.

Propolisul purificat

Bogat în flavonoide și polifenoli, are imbatabile proprietăţi antioxidante, antifungice, antivirale și antibacteriene. Studiile ştiinţifice au demonstrate că propolisul este un prieten de nădejde al sistemului imunitar.

Polenul crud

Un ingredient valoros prin aportul de fibre, minerale, vitamine (A, C și K), enzime şi coenzime. Are, astfel, efect benefic asupra întregului sistem digestive, dar contribuie şi la echilibrarea sistemului nervos şi potenţează capacitatea de concentrare.

Tonicul regal

Conţine lăptişor de matcă pur, ginseng şi miere. Întăreşte sistemul imunitar, stimulează activitatea creierului, elimină oboseala şi insomniil